Επιστολή Λάζαρου Κυρίζογλου προς όλους τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Θεσσαλονίκη 30.10.2019

                        Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

                        Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι

Είναι γνωστή σ’ όλους σας η αφοσίωση, η διαχρονική συνέπεια και παρουσία μου στους αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Όλο το προηγούμενο διάστημα σας έχω καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις-προτάσεις μου για όλα τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας, με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο. Με γνώση και σεβασμό στις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που καθημερινά, όλοι μας, αντιμετωπίζουμε.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να προστατεύσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες, αντιμετωπίζοντας κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η διοικητική μεταρρύθμιση, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η έλλειψη υποδομών,η ενίσχυση των νησιωτικών, των ακριτικών και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.

Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που άδικα έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.

            Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας και με την υπευθυνότητα και την εμπειρία που με χαρακτηρίζει,  σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Δεσμεύομαι πως θα είμαι για λογαριασμό σας -και αυτή είναι η μόνη μου φιλοδοξία- ουσιαστικός και αποτελεσματικός διεκδικητής αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων και προβλημάτων της αυτοδιοίκησης.

Ο αγώνας είναι κοινός και μόνον μαζί μπορούμε να πετύχουμε άμεσα τις νίκες που επειγόντως χρειάζονται οι Δήμοι μας.

Σας ευχαριστώ.

 

Με συναδελφικούς

και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Λάζαρος Κυρίζογλου

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης

Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας