Παρουσία ου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Παρουσία ου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των ποντιακών συλλόγων του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 12/10 στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (παλατάκι) το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Ιστορία, μνήμη και παράδοση συνδυάστηκαν με επιβλητικό τρόπο σε μια σπουδαία εκδήλωση. Χιλιάδες παιδιά του Πόντου, από όλη την Ελλάδα, έδωσαν βροντερό παρών στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ). Παραδοσιακοί χοροί του Πόντου και συγκινητικά δρώμενα «μαγνήτισαν» το πλήθος θεατών που βρέθηκαν στις εξέδρες του «PAOK Sports Arena».

Περισσότεροι από 2.500 χορευτές συμμετείχαν στη σπουδαία διοργάνωση της ΠΟΕ, που αποτελεί μια λαμπρή εκδήλωση προβολής του ποντιακού ελληνισμού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Όλοι μαζί, χορευτές, καλλιτέχνες, θεατές, διοργανωτές, ποντιακά σωματεία, εθελοντές, και γενικά όλοι όσοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ, διατράνωσαν για μια ακόμη φορά το μήνυμα ότι οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοί τους στη γη του Πόντου, καθώς και οι παραδόσεις τους, παραμένουν ζωντανές πολλές γενιές μετά.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να αναγνωρισθεί η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, για να μην ξαναγίνουν ποτέ ξανά γενοκτονίες.